FOK! wat een weer... Een enkele sneeuwbui

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! De sneeuwbuien van gisteren vielen wat actiever uit dan verwacht en dit komt omdat de modellen vaak moeite hebben om in koude lucht de juiste mate van onstabiliteit van de atmosfeer te bepalen. Zodoende viel er op veel meer plaatsen sneeuw en vaak ook nog in wat grotere hoeveelheden.

Op Terschelling viel zelfs ruim 5 centimeter, maar dit smolt overdag weer helemaal weg. Ook vandaag kan er verspreid over het land een winterse bui vallen en ook in dit geval kan het soms even hard sneeuwen. Toch wil ik regen ook niet helemaal uitsluiten, omdat het toch 3 of 4 graden lijkt te worden. Maar ook voor de temperaturen willen de modellen de boel nog wel eens rooskleuriger maken dan dat ze in werkelijkheid zijn. Over het algemeen staat er een matige oost-tot noordoostenwind.

En ik blijf maar zoeken naar hogere temperaturen, maar ook vandaag kan ik hier nog niets over meedelen...

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Winter eind maart.
Ook in Enschede viel er gisterochtend flink wat sneeuw. Edwin maakte dit mooie winterse plaatje.