"Bij Ajax maakt Tuyp er ook vijftien"

Maarten (rubbereend)

Jack Tuyp wil FC Volendam komende zomer verlaten. De ervaren spits vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zijn trainer Hans de Koning denkt dat Tuyp overal zal slagen.

"Zet Jack bij Ajax op de plek van Kolbeinn Sigthórsson neer en hij maakt er ook vijftien", zegt De Koning in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Hij verdient gewoon een goede transfer, misschien in het buitenland, ja. Kan hij nog wat geld binnenhalen. Ik heb het al eens gezegd: dat moet ik zelf ook over een paar jaar doen. Ik heb als speler het Bosman-arrest gemist, dus ik moet ook nog flink aan de bak om iets te verdienen."

Tuyp maakte dit seizoen al 23 doelpunten. Het zal voor FC Volendam dan ook niet meevallen om een goede vervanger te vinden. "In de technische driehoek – Wim Kwakman, Richard Stricker en ik – zijn we al sinds november, december bezig met zijn opvolging. En vind maar eens zo iemand. Ik had vorig jaar bij Helmond Sport Quekel en Grabovac. Prima spitsen, maar met Jack erbij waren we kampioen geworden", besluit De Koning.