McLaren boekt progressie

Tiede-Jan Breevaart

McLaren heeft veel progressie geboekt aldus teambaas Martin Whitmarsh. In Maleisië viel Jenson Button uit en kwam Sergio Perez als negende over de streep.

"We hebben na de negende en elfde plaats in Melbourne hard gewerkt aan de ontwikkeling van de auto en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen", sprak Whitmarsh. "Het was alleen balen dat Jenson als gevolg van een probleem tijdens de pitstops de race niet kon uitrijden. Hij leek onderweg naar een welverdiende vijfde plaats, maar had misschien ook nog wel vierde of derde kunnen worden, als er geen probleem met de wheelgun was geweest. Jenson deed bij zijn stop trouwens niet fout. Hij kreeg het groene licht getoond en reed weg."

"Sergio heeft het hele weekend ook solide gepresteerd. Hij scoorde op zondag zijn eerste punten voor het team en zette aan het einde van de Grand Prix ook nog de snelste raceronde neer. Natuurlijk, ook als Jenson vijfde was geworden, was dat nog lang niet goed genoeg geweest, maar zijn race liet wel zien dat we de goede kant opgaan met de ontwikkeling van de wagen."