Van Persie: "Van Gaal raakt iedereen"

Tiede-Jan Breevaart

Robin van Persie was de uitblinker bij de 4-0 zege van Oranje op Roemenië. Hij had lovende woorden voor bondscoach Louis van Gaal.

Met zijn 33e en 34e goal had Van Persie een groot aandeel in de zege. Vooral zijn eerste goal oogstte veel lof. "Het ging vrij snel. Arjen gaf 'm vrij hard voor, dit was het enige wat ik kon doen. Hoe hij viel was precies zoals ik het wilde doen", vertelde hij aan SBS 6 over zijn kopbal over de Roemeense doelman.

Het aanvallende spel van Oranje beviel de United-spits goed. "'Ik denk dat we in het begin wat dieper stonden. Ik heb dat vandaag bewust gedaan, want de bondscoach vroeg aan mij om meer ruimte te maken voor de middenvelders. Robben en Lens moesten nog dieper staan en volgens mij liep het daardoor wel goed."

"Ik vind het wel fijn om veel beweging om me heen te hebben, dat is wat ik gewend ben bij mijn ploeg. Met Rafael gebeurt dat bij United ook, hij komt ook wat dichterbij. Zo vind ik het fijn om te spelen."

Bondscoach Van Gaal heeft volgens Van Persie een goede invloed op de spelersgroep. "Louis van Gaal weet iedereen te raken, hij stimuleert de spelers en is duidelijk. Ook als het straks even wat minder gaat moeten we gewoon blijven doen waar we goed in zijn."