FOK!filmtips van de dag: Machete

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

In de plaats Dark City, in het broeierige Texas in Zuid-Amerika, heeft de gemaskerde boef Jim Parasijt, die tevens een illegale whiskystokerij runt, het plan opgevat om de hele wereldbevolking te verkleinen met een magisch Indiaans verkleinpoeder. Zo kan hij zelf de grootste worden. De Texas Rangers onder leiding van Ranger Tom, die de orde moeten handhaven, zijn inmiddels in een hinderlaag gelokt. Verkleind door het magische poeder heeft Parasijt hen in lege whiskyflessen gestopt. Maar Ranger Tom is niet voor niets de leider. Hij slaagt erin zijn fles uit evenwicht te brengen en in een houten kist te laten tuimelen die voor Europa bestemd is.

Een geweldig spannend avontuur volgt. Want met de beetje onhandige leiding en speurzin van Lambik, de slimheid van Suske en Wiske, de superkracht van Jerommeke, de nuchterheid van Tante Sidonia en niet te vergeten Wiske's pop Schanulleke en de pietere hond Thomas moet het lukken om de wereld te behoeden voor een ramp. Suske en Wiske & de Texas Rakkers om 15.30 uur op Nederland 3.

De in Londen woonachtige belegger en hot shot Max Skinner, gespeeld door Russell Crowe, verhuist naar de Provence om een kleine wijngaard, die hij onlangs van zijn overleden oom heeft geërfd, te verkopen. Het is zijn bedoeling het erfgoed zo snel mogelijk van de hand te doen om zo ook zijn verleden voorgoed achter zich te laten. De realiteit blijkt echter anders uit te pakken dan hij zich dat had voorgesteld. Hij wordt langzaam maar zeker verliefd op het land en op een mooie dame. Naast Crowe zijn er rollen voor Marion Cotillard, Abbie Cornish, Albert Finney en Freddie Highmore.

A Good Year is de tweede samenwerking tussen Russell Crowe en Ridley Scott. In tegenstelling tot wat je van ze gewend bent, zit deze film vol slapstick en romantiek. Om 20.30 uur op RTL8.

Filmmaker Robert Rodriguez staat al garant voor vette actie, maar met Machete gaan hij helemaal los. Naast Danny Trejo als titelheld schitteren onder anderen Jessica Alba, Robert De Niro,Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Lindsay Lohan en Don Johnson in deze absurde film die is gebaseerd op de enorm populaire neptrailer uit Grindhouse.

Machete is een losgeslagen voormalige Mexican Federale die zijn naam ruimschoots verdiend heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika, nadat hij is gebruikt door de Mexicaanse drugslord Torrez. Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht. Hij krijgt hulp van een stel outlaws, waaronder de bikkelharde Luz, de anders zo brave douanebeambte Sartana, de gewapende priester Benito en zelfs April, de dochter van zijn grote vijand. Om hen heen groeit een klein leger aan illegalen, totdat de jacht geopend kan worden op iedereen die hem ooit dwars zat. Om 22.30 uur op RTL7.


Je kan ook naar één van deze films kijken Solomon Kane, How to Lose a Guy in 10 Days, Ghosts of Girlfriends Past, Deathlands of White Mischief.