William Spaaij werkt aan 'Tarantinofilm'

Desunoto

William Spaaij wil met zijn zwarte komedie 30 Milligram een Tarantino-achtige film te maken. "Het is een beetje gevaarlijk om te zeggen", zegt de Shrek-acteur tegen Novum Nieuws. "Maar het verhaal lijkt een beetje op een film van Tarantino."

Dieter Jansen en Spaaij spelen in de film twee ambtenaren die senioren verantwoordelijk achten voor de crisis en een grootschalige wraakactie op touw zetten. "Door ze letterlijk uit te roeien", vertelt de acteur. "Ze moorden heel correct door eerst toestemming te vragen, maar soms loopt het uit de hand en moeten ze met openhaardpoken aan de haal."

De titel 30 Milligram slaat op de werkzame stof in de pil des doods die ze de senioren toedienen. De ouders van Spaaij waren niet heel blij met het filmidee van hun zoon. "Zij vonden het helemaal niet grappig", aldus Spaaij. "Maar dan zeg ik: jullie hebben het wel verkloot." De 67-jarige acteur Tom Jansen speelt ook mee en die vond het idee juist wel leuk.

Spaaij maakt de film met twee vrienden grotendeels op eigen kosten. Hij heeft het scenario zelf geschreven, met hulp van schrijver Rogier Kahlmann. De film wordt geregisseerd door Melvin Simons. Met de film maakt musicalster Spaaij zijn acteerdebuut in een speelfilm.

Het vriendenteam werkt nu negen maanden aan het filmproject. Spaaij koos niet voor het geijkte pad door subsidie aan te vragen bij diverse fondsen. "We willen het heel graag in eigen hand houden", aldus de enthousiaste filmmaker. Spaaij deed eerder met zijn twee vrienden mee aan de filmcompetitie 48 Hour Film Project.

De filmcrew hoopt op 19 maart met de opnames te kunnen beginnen. "We willen het binnen een maand hebben gefilmd, dus dat wordt doorpezen", vertelt Spaaij. De acteur hoopt de film af te hebben voor de deadline van het Nederlands Film Festival. "Ik hoop dat mensen zeggen: gekke film, maar goed gedaan."


William Spaaij werkt aan 'Tarantinofilm' (Foto: Novum)