Koeman duidelijk: "Moeten PSV verslaan"

Maarten (rubbereend)

Feyenoord kan aankomend weekend goede zaken doen in de strijd om de landstitel door in eigen huis te winnen van PSV. Ronald Koeman heeft vertrouwen in een goed resultaat.

Tijdens de 3-2 nederlaag op bezoek bij PEC Zwolle werd Feyenoord geconfronteerd met de gebreken in haar spel. Wanneer PSV op bezoek komt in De Kuip zullen de Rotterdammers de zaakjes beter op orden moeten hebben.

Meevaller voor Koeman en consorten is de schorsing van Mark van Bommel, die tegen FC Utrecht opnieuw een gele kaart voorgehouden kreeg. "Van Bommel is voor PSV nog steeds een meerwaarde, zeker met zijn ervaring in topwedstrijden", besefte Koeman tegenover Voetbal International. "Dat hij niet speelt, is voor ons misschien een voordeel, maar we moeten het toch echt zelf doen."

Ondanks de zeperd van afgelopen weekend ziet Koeman de aanstaande topper met vertrouwen tegemoet. "In deze competitie verschilt het per week wie wel of niet in de titelrace is. Als wij iets willen, moeten we PSV verslaan. Ik geloof er wel in. Uit die nederlaag bij Zwolle, kun je ook positieve dingen halen. We zijn veerkrachtig geweest en hebben legio kansen gecreëerd. Zondag krijgen we de kans een en ander recht te zetten."