Reddingsactie voor ontvoerde Fransen

anoniem_22072019025900

Helikopters van de krijgsmacht van Kameroen hebben een zoektocht ingesteld naar een Frans gezin dat eerder deze week in het noorden van het land werd ontvoerd. De regering van het Afrikaanse land heeft de veiligheidsmaatregelen opgeschroefd wegens mogelijk toegenomen spanningen als gevolg van de Franse militaire aanwezigheid in de regio.

De zeven Fransen, onder wie vier kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud, werden dinsdag door gewapende lieden ontvoerd en meegenomen naar Nigeria, aan de andere kant van de grens. De Kameroense regering houdt bij de coördinatie van de reddingsactie contact met de Nigeriaanse en de Franse autoriteiten. Vermoed wordt dat de radicale beweging Boko Haram achter de ontvoering zit.

De Franse minister van defensie weersprak de mogelijkheid van een verband tussen de ontvoering en de Franse militaire interventie in Mali. Tegen de Franse zender France-2 zei hij wel dat dit 'groepen zijn die dezelfde vorm van fundamentalisme aanhangen en die dezelfde methodes hanteren'.

Franse ingezetenen is reizen in Noord-Kameroen ontraden en wordt opgeroepen het gebied onmiddellijk te verlaten.