Wolters Kluwer boekt winst

anoniem_22072019025900

Wolters Kluwer heeft vorig jaar flink meer winst gemaakt. De uitgeverij en informatieleverancier uit Alphen aan den Rijn boekte 321 miljoen euro winst, 170 procent meer dan de 118 miljoen euro in 2011. Dat blijkt woensdag uit de jaarcijfers van het bedrijf. De omzet steeg met een procent licht naar 3,6 miljard euro.

Voor 2013 verwacht Wolters Kluwer moeilijke omstandigheden in Europa, al verwacht het bedrijf wel dat de digitale activiteiten het goed zullen doen. Voor de divisie wet- en regelgeving ziet Wolters Kluwer goede vooruitzichten en rekent het op een omzetgroei in de Verenigde Staten.

Wolters Kluwer wil naar aanleiding van de resultaten over 2012 een dividend uitkeren van 0,69 euro per aandeel. Het bedrijf wil verder zijn schulden herfinancieren, waardoor de rentelast vanaf volgend jaar lager wordt.

De uitgeverij liet verder weten dat het Kevin Entricken in mei als nieuwe financieel topman wil aanstellen. Entricken volgt Boudewijn Beerkens op, die het bedrijf verlaat. Zijn benoeming moet in april worden goedgekeurd door de aandeelhouders.