[Primera División] Atlético hard onderuit bij Bilbao

Niels (DerMeister)

Atlético Madrid ziet FC Barcelona weer verder uitlopen in de Primera División. Na het verlies bij Athletic Bilbao (3-0) staan de Madrilenen elf punten achter op de koploper.

Atlético miste Radamel Falcao in San Mames. Zonder de topscorer hadden de bezoekers toch kansen om de score te openen in Baskenland. Emre Belozoglu had de openingstreffer op de voet nadat Diego Costa de bal teruglegde. Een knappe redding van Gorka Iraizoz hield Bilbao op de been. De thuisploeg zette daarna aan.

Mikel San José kopte een corner binnen vijf minuten na rust. Bij Atlético liepen de gemoederen vervolgens op en ontsnapte Cristian Rodriguez aan een rode kaart na een harde tackle op Ekiza. Atlético kon dichterbij komen via Raul Garcia, maar de middenvelder miste een opgelegde kans. Bij Bilbao stond het vizier wel op scherp.

Op aangeven van Ander Herrera wist Markel Susaeta de voorsprong te verdubbelen. Zes minuten voor tijd bepaalde Oscar de Marcos de eindstand op 3-0. Atlético ziet door de forse nederlaag de achterstand op Barça oplopen. Nummer drie Real Madrid is de stadgenoot inmiddels genaderd tot op vier punten na 21 wedstrijden.

Málaga succesvol
Málaga herstelde zich goed van de uitschakeling in de Copa del Rey tegen Real Madrid. De Andalusiërs wisten Real Mallorca met 2-3 te verslaan en verdringen daardoor Real Betis van de vierde plaats. Javier Saviola, Isco, en Nacho Monreal scoorden voor Málaga. Martin Demichelis kreeg nog rood, maar Mallorca profiteerde niet.