[AC] Marokko uitgeschakeld in groepsfase

Niels (DerMeister)

Vanavond viel de beslissing in Groep A van de African Cup of Nations. Zuid-Afrika en Kaapverdië wisten zich hierin te plaatsen voor de kwartfinales. Voor het 'Nederlands' getinte Marokko viel het doek. Hieronder de uitslagen en eindstand in Groep A.

Marokko - Zuid-Afrika 2-2
Het Marokkaanse team is er niet in geslaagd om de groepsfase van de African Cup of Nations te overleven. De Leeuwen van de Atlas moesten tegen gastland Zuid-Afrika een overwinning boeken, maar slaagden hier niet in. De ploeg van bondscoach Rachid Taoussi kwam weliswaar tweemaal op voorsprong, maar Zuid-Afrika wist even zo vaak terug te komen; 2-2.

Bij Marokko begonnen Mounir El Hamdaoui, Karim El Ahmadi, Oussama Assaidi en Nordin Amrabat op de bank. Eerstgenoemde mocht wel invallen, net als Ajacied Thulani Serero bij Zuid-Afrika. Voormalig FC Twente-speler Bernard Parker begon bij Bafana Bafana in de basis. Zuid-Afrika wist zich als groepswinnaar te plaatsen voor de kwartfinales.

Kaapverdië - Angola 2-1
Kaapverdië heeft zich in Groep A verrassend als tweede land geplaatst voor de kwartfinales. Met Sparta-middenvelder Toni Varela in de basis werd Angola met 2-1 verslagen. Guy Ramos (RKC Waalwijk) en Josimar Lima (FC Dordrecht) zaten bij het Kaapverdische team de gehele partij op de bank.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. Na ruim een half uur spelen kwam Angola op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Nando. In de slotfase wist Kaapverdië de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Negen minuten voor tijd scoorde Fernando Varela, geen familie van de Spartaan, de gelijkmaker en in de slotfase maakte Heldon het Kaapverdische feestje compleet door de 2-1 aan te tekenen.

Eindstand

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Zuid-Afrika* 2 1 2 0 5 4-2
2. Kaapverdië* 2 1 2 0 5 3-2
3. Marokko 2 0 3 0 3 3-3
4. Angola 2 0 1 2 1 1-4

* plaatsen zich voor kwartfinales