[Bundesliga] Bayern in tweede helft langs Stuttgart

Niels (DerMeister)

Bayern München heeft VfB Stuttgart zondag met 2-0 verslagen. Mario Mandzukic en Thomas Müller bezorgden de Zuid-Duitsers in de tweede helft de drie punten. Koploper Bayern, waar Arjen Robben de hele wedstrijd op de bank bleef, houdt door de uitzege elf punten voorsprong op nummer twee Bayer Leverkusen. Stuttgart blijft elfde.

Hamburger SV was in een enerverend duel thuis met 3-2 te sterk voor Werder Bremen. De bezoekers sloten het duel met slechts negen spelers af. Nadat Clement Fritz met een tweede gele kaart van het veld was gestuurd maakte Marko Arnautovic in blessuretijd een schoppende beweging naar de scheidsrechter. De oud-speler van FC Twente mocht daarop met een tweede gele prent inrukken.

Assani Lukimya-Mulongoti had Bremen al na negen minuten op 1-0 gezet. Heung-Min Son, Dennis Aogo en Artjoms Rudnevs maakten er vervolgens 3-1 van, waarna Sokratis Papastathopoulos de aansluitingstreffer op het scorebord zette. Rafael van der Vaart werd na 83 minuten gewisseld, Jeffrey Bruma maakte de negentig minuten vol. HSV staat negende, op slechts twee punten van nummer vijf FSV Mainz.