[FA Cup] Stunt Oldham compleet na winst op Reds

Boris (borisz)

Oldham Athletic heeft Liverpool verrassend uitgeschakeld in de FA Cup (3-2). The Reds wisten de derdeklasser niet over de knie te leggen. Oldham gaat naar de vijfde ronde. Liverpool leek in de Premier League richting de goede vorm te groeien. In de FA Cup was daar weinig van terug te zien. Met Steven Gerrard op de bank keek Liverpool al na drie minuten tegen een achterstand aan. Manager Brendan Rodgers moest toezien hoe Matt Smith zijn eerste van de middag maakte. De spits was goed op dreef.

Luis Suarez deed na een kwartier iets terug voor Liverpool, maar doelman Brad Jones hielp Oldham weer aan de leiding. De goalie kreeg een voorzet niet onder controle, waarna Smith in de rebound voor de 2-1 tekende. De thuisploeg wist vervolgens de voorsprong verder uit te bouwen. Kort na rust scoorde Reece Wabara de 3-1.

Met invaller Gerrard ging Liverpool op zoek naar doelpunten, maar The Reds kwamen niet verder dan 3-2. Joe Allen maakte tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Het bleek niet meer dan dat. Oldham hield stand en gaat mee naar de vijfde ronde. Net als onder meer QPR en Tottenham Hotspur is Liverpool weer uitgebekerd.