Rutten: "Ik zei 'doorgaan' tegen Theo"

Boris (borisz)

Vitesse bekroonde een bijzonder revival zondag met drie punten tegen Ajax. Trainer Fred Rutten was blij met het vertrouwen dat zijn ploeg hieruit haalt. Met één punt uit de laatste vier competitieduels, begon Vitesse zonder al te veel vertrouwen aan de topper tegen Ajax. In de 64e minuut leek Christian Eriksen de Arnhemmers de derde nederlaag op rij te bezorgen, maar Vitesse knokte zich terug en won met 3-2.

"We zaten in een moeilijke fase en ik hoop dat dit goed voor het vertrouwen is", reageerde Rutten na afloop in gesprek met NUsport. De trainer had bij de 0-2 niet het idee dat zijn ploeg nog terug in de wedstrijd zou komen, laat staan als winnaar van het veld zou stappen.

"Maar er was één iemand die daar anders over dacht en die maakte de 2-1. Theo kwam na de 2-2 bij me en zei: wat moeten we doen? Ik zei 'doorgaan'. Dan is het mooi dat het ook nog lukt", aldus Rutten. Voor Vitesse, dat Ajax donderdag opnieuw treft, in de KNVB Beker, is het deze week in nog een ander opzicht spannend: blijft topschutter Wilfried Bony wel of niet? "Ik zit bij een club waar altijd wat gebeurt. Ik laat me verrassen", wacht Rutten af.