Meer doden na rellen in Port Said

anoniem_22072019025900

Het dodental als gevolg van rellen in de Egyptische stad Port Said is opgelopen tot 31. Dat hebben gezondheidswerkers zondag gezegd. Boze inwoners van de stad en groepen jonge mannen gingen zaterdag de straat op, nadat een rechtbank aan 21 voetbalsupporters de doodstraf had opgelegd. De voetbalfans waren betrokken bij rellen die vorig jaar aan 74 mensen het leven kostten.

Nadat het vonnis zaterdag was uitgesproken probeerden familieleden van de veroordeelden in te breken in de gevangenis van Port Said om hen te bevrijden. Ook het kantoor van de gouverneur, de rechtbank, een elektriciteitscentrale en diverse politiebureaus werden bestormd. In totaal kwamen 31 mensen om. De politie schoot met scherp en zette traangas en rubberkogels in tegen de relschoppers. Het leger moest er aan te pas komen om de rust te doen wederkeren.

Zondag was het rustig in de straten van Port Said. Ambtenaren zijn naar huis gestuurd, winkels zijn gesloten en hotels hebben hun gasten gevraagd om te vertrekken. Er wordt gevreesd voor meer geweld. Het leger is met pantservoertuigen naar de stad getrokken.