[NBA] Spurs zetten tegen Suns zegereeks door

Frank (franklop)

San Antonio Spurs bevestigde in de NBA zijn goede vorm tegen Phoenix Suns. De ploeg zegevierde met 108-99 en boekte alweer zijn achtste opeenvolgende zege. Tony Parker was voor de nummer twee van de Western Conference goed op dreef, getuige zijn 31 punten. Bij de Spurs ontbraken Tim Duncan (knieblessure) en coach Gregg Popovich (ziekte) voor de derde opeenvolgende wedstrijd.

De Spurs hebben op de ranglijst enige afstand genomen van Los Angeles Clippers, dat de weg even kwijt lijkt. Tegen Portland Trail Blazers werd de vierde nederlaag op rij geslikt, al was het verschil miniem: 101-100. De Clippers hadden in de eerste helft een maximale voorsprong van veertien punten en heroverden de leiding in het vierde kwart.

In de laatste minuut van de spannende slotfase was het J. J. Hickson, die Portland op voorsprong bracht. Die marge bleef gehandhaafd, omdat Jamal Crawford een seconde voor tijd een schotkans miste. Ondanks de nederlaag noteerde Blake Griffin namens de Clippers uitstekende cijfers. Hij kwam tot 24 punten, tien assists en acht rebounds.

Voor de Clippers was het hun dertiende verlies dit seizoen, tegenover 32 overwinningen. De Spurs stellen daar 36 zeges en elf verliespartijen tegenover. Koploper van de Western Conference Oklahoma City Thunder houdt er de beste rapportcijfers op na, met 34 zeges uit 44 duels.

Overige uitslagen
Toronto - Cleveland 98-99
Philadelphia - New York 97-80
Washington - Chicago 86-73
Charlotte - Minnesota 102-101
Houston - Brooklyn 119-106
Milwaukee - Golden State 109-102
Denver - Sacramento 121-93
Utah - Indiana 114-110 na verlenging