Advocaat: "Kaart Van Bommel onnodig"

Boris (borisz)

PSV-trainer Dick Advocaat was vanzelfsprekend tevreden over de riante zege die zijn ploeg boekte in Almelo. De gele kaart van Mark van Bommel geeft echter een nare nasmaak. Van Bommel liep tegen Heracles tegen een gele kaart aan, nadat arbiter Serdar Gözübüyük het advies van zijn vierde man had opgevolgd.

Advocaat vond die beslissing te ver gaan. "Die jongen (Gözübüyük, red.) gaat een mooie toekomst tegemoet, zonder meer, want het is een heel goede scheidsrechter. Maar over de kaart: de eerste beste actie is een gele kaart."

"Onnodig", laat de oefenmeester optekenen door Eredivisie Live. "Als je een grote scheidsrechter wil worden moet je op jezelf afgaan. De vierde man haalt de scheidsrechter uit het spel." Over het spel van PSV kon Advocaat kort zijn. De keuzeheer vond dat zijn ploeg zich uitstekend had gerevancheerd voor de dramatische nederlaag tegen PEC Zwolle.

"We hebben heel geconcentreerd gespeeld en genoeg kansen gecreëerd", aldus de trainer. "Na de 2-1 kwam Heracles in een korte fase tot wat dreiging, maar na de 3-1 was de wedstrijd gespeeld. Ik heb een elftal gezien dat graag wilde winnen en keihard wilde werken. Vandaag hebben we weinig weggegeven."