'Nieuwe buren niet blij met Barbie'

Redactie

De nieuwe buren van Barbie en haar man Michael zijn niet blij met de komst van het stel. De realityster verlaat met man en kind haar geliefde buurt vanwege spoken. Volgens de website Bekendeburen heeft het gezin al een nieuwe woning betrokken in de Scheveningse wijk Duindorp.

"Ik hoorde het via allerlei buren, daar schrik je wel heel erg van", vertelt buurtbewoonster Maria van Loon aan RTL Boulevard. Van Loon is met name bang voor geluidsoverlast. "Ik ken ze verder niet, alleen van de vreselijke beelden op televisie. Met zulke mensen wil ik echt niet geassocieerd worden."

Volgens Van Loon zijn meerdere mensen in het appartementencomplex zich rot geschrokken toen ze hoorden dat Barbie, die in Oh Oh Cherso flink de bloemetjes buitenzette, hun nieuwe buurvrouw wordt. "Ik heb diverse mensen gesproken die zeiden: we gaan verhuizen. Ik wil ze wel een kans geven, maar ik twijfel heel erg."

Barbies manager Jake Hampel is van mening dat de buurt zich niet druk hoeft te maken om het realitygezin, wier verhuizing te volgen is in de serie Huisje Boompje Barbie. "Als je de buren bent, moet je alleen maar gaan genieten", vindt Hampel. "Men moet zich in principe nooit druk maken om hen."