[AC] Uitslagen en stand Groep C

Boris (borisz)

Vanavond speelden de landen uit Groep C van de African Cup of Nations hun tweede groepswedstrijd. Zambia nam het op tegen Nigeria, terwijl Burkina Faso aantrad tegen Ethiopië. Hieronder de uitslagen en stand in Groep C.

Zambia - Nigeria 1-1

Het duel tusen titelverdediger Zambia en Nigeria eindigde in 1-1. Emmanuel Emenike had Nigeria vlak na rust op voorsprong gebracht. In de eerste helft had John Obi Mikel nagelaten voor de 1-0 te zorgen. De middenvelder van Chelsea miste een penalty. Vijf minuten voor tijd kreeg Zambia een makkelijk gegeven strafschop mee. Doelman Kennedy Mweene stuurde zijn collega Vincent Enyeama de verkeerde hoek in en redde een punt voor Zambia.

Burkina Faso - Ethiopië 4-0

Burkina Faso heeft de leiding in de groep genomen na een 4-0 zege op Ethiopië. Het land speelde het laatste half uur met tien man nadat doelman Abdoulaye Soulama werd weggestuurd vanwege het maken van hands. Hij wilde de bal wegplukken voor twee aanstormende Ethiopische aanvallers, maar de bal was nog buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter kon niet anders doen dan de rode kaart te trekken. 

Hoewel er na de rode kaart bij Ethiopië hoop ontstond op een punt, was het juist Burkina Faso dat in de slotfase de zege veilig stelde. Aanvaller Alain Traoré zette met een schitterende afstandspegel de 2-0 op het scorebord. Tien minuten voor rust had hij de score ook al geopend met een minstens zo knappe volley. Tien minuten voor tijd gooide Djakaridja Kone de wedstrijd in het slot op aangeven van Jonathan Pitroipa, die met een slimme kaatsbal ook al aan de basis van de tweede goal stond. In de extra tijd voegde Pitroipa er nog een treffer aan toe en bracht de 4-0 eindstand op het scorebord.

Stand

# land Gespeeld Winst Gelijk Verloren Punten Doelsaldo
1 Burkina Faso 2 1 1 0 4 5-1
2 Zambia 2 0 2 0 2 2-2
3 Nigeria 2 0 2 0 2 2-2
4 Ethiopië 2 0 1 1 1 1-5


Programma dinsdag 29/01/2013 19.00

Burkina Faso - Zambia

Ethiopië - Nigeria