FOK! wat een weer...Winterse neerslag

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Vandaag en morgen is het nog even oppassen in het verkeer, maar vanaf maandag zijn de winterse problemen voorlopig voorbij. In het westen valt de neerslag vanochtend al en in eerste instantie zal dat sneeuw zijn. Later kan de sneeuw daar tijdelijk overgaan in ijzel en nog wat later misschien zelfs in gewone regen.

Voordat de temperatuur oploopt kan er nog een paar centimeter sneeuw vallen. Verder landinwaarts worden er kleinere hoeveelheden neerslag verwacht. Vanmiddag kan de temperatuur in de kustprovincies misschien al +3 graden bereiken, maar in het binnenland blijft het waarschijnlijk net iets onder het vriespunt. De wind draait naar een zuidelijke richting toe dus de koude lucht begint zich vanaf nu geleidelijk aan terug te trekken.

Voor morgen is de verwachting nog zeer onzeker. De overgang van koude naar zachte lucht is een lastig proces en er kunnen diverse soorten neerslag gaan vallen. De kans op gladheid is behoorlijk groot als gevolg van sneeuw of ijzel. Ik denk wel dat de problemen in het westen vrij snel voorbij zullen zijn, maar hoe dat in het binnenland gaat verlopen is nu nog niet te zeggen.

Noot: De komende twee dagen ben ik even afwezig en zal een collega de honneurs even waarnemen. Prettig weekend iedereen!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar [email protected] onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar [email protected] en de weercrew maakt je weer wijzer.

Watervogels De watervogels hebben geen last van het ijskoude water. KlapMongeaul doet het ze niet na en ik overigens ook niet.