Mishandelaar (17) buschauffeur meldt zich

Redactie

Een jongen die op kerstavond een buschauffeur mishandelde in Amsterdam heeft zich vrijdagochtend gemeld bij de politie. De 17-jarige Amsterdammer deed dat nadat hij zichzelf op televisie had gezien, laat de politie weten.

Van de jongen werden deze week beelden getoond op politie.nl en in de opsporingsprogramma's Ter Plaatse en Bureau 020. Er kwamen diverse tips binnen.

De jongen stapte rond 22.30 op het Mercatorplein in Amsterdam-West bus 15 in. Zijn muziek stond zo hard dat de buschauffeur hem erop aansprak, waarop de jongen verbaal agressief en geïrriteerd reageerde. Hij zei wel dat hij de muziek zachter zou zetten en ging op een stoel direct achter de chauffeur zitten.

De chauffeur hoorde tijdens de rit toch nog steeds harde muziek en wees de jongen hier nog twee keer op. Na een paar haltes vloog hij de buschauffeur aan en sloeg de chauffeur meerdere keren in zijn gezicht, waarop een worsteling ontstond. Toen een passagier de chauffeur te hulp schoot, stapte de jongen uit, maar gooide nog een glazen en een plastic fles in de richting van de chauffeur.