Wenger: "Villa komt niet naar Arsenal"

Niels (DerMeister)

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft laten weten dat David Villa van FC Barcelona geen target is deze transferperiode. De Spanjaard komt dus niet naar het Emirates Stadium. Villa werd door diverse media in verband gebracht met een overgang naar Arsenal, aangezien The Gunners voorin nogal dunbezet waren.

De laatste tijd kiest Wenger er echter voor om Theo Walcott in de spits te zetten en dat gaat naar behoren. "Walcott heeft zich op alle vlakken verbeterd. Giroud doet het ook goed en werkt hard voor het team", aldus de Fransman op een persconferentie. De trainer liet verder weten dat David Villa dan ook geen transferdoelwit is in Noord-Londen. "We zijn er niet mee bezig. We willen met de eigen middelen progressie boeken en we denken dat we daar de juiste spelers voor hebben."

Wenger is sowieso geen fan van winterse transfer, laat hij weten. "Het risico is veel groter dan wanneer je een speler haalt in de zomer. Ik vind ook dat er een beperking moet komen op het aantal spelers dat je in de winter mag aantrekken."