[Premier League] Arsenal wint ruim, zware blessure Potts

Niels (DerMeister)

Arsenal heeft de competitiewedstrijd tegen stadsgenoot West Ham United ruim weten te winnen. In eigen huis wonnen The Gunners met 5-1. Halverwege de tweede helft moest West Ham-speler Dan Potts op het oog zwaargeblesseerd het veld verlaten. Na een behandeling van tien minuten werd hij per brancard en met nekbrace om van het veld gedragen.

West Ham United kwam in de 18e minuut op voorsprong. Een corner werd weggekopt door Thomas Vermaelen, maar belande voor de voeten van Jack Collinson. Die volleerde de bal langs Szczesny. De club uit Oost-Londen hanteerde de 'lange bal naar voren' tacktiek, waardoor er al enige mogelijkheden waren ontstaan.

Vier doelpunten in tien minuten
Arsenal stelde snel orde op zaken. In de 22e minuut scoorde Lukas Podolski met een fantastische uithaal van afstand, zoals de Duitser al vaker in zijn carriere heeft gedaan. Arsenal ging doorna al combinerend op zoek naar een voorsprong, maar het was West Ham die de grootste kans voor rust had. Aaron Ramsey moest een inzet van Kevin Nolan van de lijn redden.

Na rust stond er een scherper Arsenal op het veld en dat leverde een fantastische kwartier op. In de 57e minuut stond het prompt 5-1!  Olivier Giroud vond als eerste het net. Met een aanval uit het boekje vond Theo Walcott de Fransman die goed voor zijn man en rondde goed af. Vervolgens waren het Santi Cazorla, Walcott en nogmaals Giroud die de fans uit hun dak lieten gaan.

Zware blessure voor West Ham-speler Potts
De vier tegengoals waren erg zuur voor West Ham, maar nog wel erger oogde de blessure voor de 18-jarige Daniel Potts. Hij lag ruim acht minuten op het veld na een botsing en moest zelfs zuurstof toegediend krijgen, voordat hij onder applaus van het gehele stadion van het veld werd gedragen per brancard. Hopelijk is de blessure minder ernstig dan dat het leek.