PDC organiseert darttoernooi in Dubai

Boris (borisz)

In een poging het darten groter te maken in de wereld zal de PDC voor het eerst een darttoernooi in Dubai organiseren. De top acht van de wereld zal later in dit jaar tegen elkaar uitkomen op de Dubai Darts Masters. Dit allereerste professionele darttoernooi in Dubai zal op 23 en 24 mei gespeeld gaan worden en is het eerste toernooi van de PDC World Series of Darts. 

Phil Taylor, Adrian Lewis, James Wade, Michael van Gerwen, Simon Whitlock, Andy Hamilton en Raymond van Barneveld zullen in een knock-out toernooi bepalen wie de hoofdprijs van 50.000 dollar op zijn rekening bij kan schrijven. "Ik heb nog nooit de kans gekregen om in Dubai te spelen, het is voor mij en de andere spelers dus geweldig om voor zo'n mooie titel te spelen", aldus vijftienvoudig wereldkampioen Phil Taylor.

"De sport breidt zich wereldwijd uit en voor fans in Dubai en uit het Midden Oosten is het een geweldige mogelijkheid om een live toernooi te zien. Hopelijk is dit de basis voor het toernooi om in de komende jaren verder te groeien."

PDC-voorzitter Barry Hearn ziet de stap naar Dubai dan ook als een volgende grote stap in de ontwikkeling van de sport. "Darts is al zeer populair in zowel Dubai als in het Midden-Oosten. Via televisiezender OSN worden de toernooien al live uitgezonden. Nu brengen we de sport ook naar Dubai toe. Ons doel is dat de Dubai Darts Masters een eerste toernooi is van een World Series of Darts. Daarin moeten onze beste spelers de sport over de gehele wereld brengen. Inmiddels zijn we volop in gesprek om deze wens ook werkelijkheid te laten worden."