Xavi tekent maandag nieuw contract

donroyco

Xavi zal komende maandag zijn handtekening zetten onder een nieuw contract bij FC Barcelona. De nieuwe verbintenis houdt de middenvelder tot 2016 in het Nou Camp. Xavi lijkt met een nieuw contract zijn carriére af te sluiten bij Barcelona.

De Spaanse topclub bereikte in december al een mondeling akkoord met Xavi over een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2016. Het huidige contract van Xavi loopt tot medio 2014.

Barcelona bevestigt op zijn officiële website dat de contractverlenging maandag wordt bezegeld met de benodigde handtekeningen. Xavi is de laatste jaren een dragende speler bij de koploper van Spanje. Dit seizoen kwam de 32-jarige Spanjaard tot dusverre in alle twintig competitieduels in actie.

Barça is de laatste tijd druk bezig om enkele bepalende spelers langer aan zich te binden. De club bereikte reeds een akkoord met Lionel Messi en Carles Puyol. Doelman Victor Valdés had andere plannen. Hij liet eerder deze maand weten dat hij zijn loopbaan komende zomer elders wil vervolgen.