Clubs melden zich voor Van Wolfswinkel

Maarten (rubbereend)

Ricky van Wolfswinkel is een van de weinige lichtpuntjes bij het teleurstellend presterende Sporting Portugal, en krijgt bovendien een kans van bondscoach Louis van Gaal. Zijn goede spel in Lissabon is niet alleen bij de keuzeheer van Oranje in de smaak gevallen; ook scouts van diverse clubs verspreid over Europa hebben belangstelling getoond voor de Nederlandse spits.

Zaakwaarnemer Louis Laros bevestigt in gesprek met Voetbal International dat diverse belangstellenden zich gemeld hebben voor zijn cliënt. "We zijn niet bezig met een transfer, maar er zijn wel clubs die zich hebben gemeld", aldus de agent.

"We hebben nog een contract voor 3,5 jaar, maar als de club akkoord is gaan we kijken. Ik speel namelijk alle interesse netjes door naar Sporting. De bal ligt dus bij Sporting, maar de directie heeft ook aangegeven het contract van Ricky te willen openbreken en opwaarderen", onthult Laros. "Die gesprekken hebben door omstandigheden lang geduurd, maar de club wil het wel. Daarnaast is Ricky ook tevreden in Lissabon."