Tekken Card Tournament aangekondigd

WesleyB (Wesley Akkerman)

Speluitgever Namco Bandai heeft een online card battle-spel aangekondigd, getiteld Tekken Card Tournament. Dit is een crossplatformspel waarin mogelijkerwijs Android-gebruikers het kunnen opnemen tegen iOS-bezitters.

Hoewel de uitgever nog niet scheutig is geweest met het verschaffen van informatie rondom de spelregels, heeft het al wel screens geplaatst op de Facebook-pagina van de franchise, die een klein voorproefje geven op wat we kunnen verwachten.

Afgaande op de screens, zien we dat spelers drie mogelijkheden hebben in een gevecht. In de, aan tijd gekoppelde beurt per speler, kun je aanvallen, verdedigen of je ergens op concentreren. We nemen aan dat het succes van die acties leunen op de statistieken per personage.

Om dit project meer houvast te bieden komen er in de lente ook fysieke kaarten uit, waarmee ook zonder de app gespeeld kan worden. Maar deze kaarten kun je wel digitaliseren en gebruiken in Tekken Card Tournament. Tevens is het mogelijk om via AR de personages in de echte wereld te plaatsen.

Hoewel Namco Bandai nog geen platformen bekend heeft gemaakt, gaan we ervan uit dat dit spel uitkomt op zowel Android als iOS.