Darter Max grijpt net naast tourkaart

Boris (borisz)

Edwin Max is er net niet in geslaagd om een tourkaart te bemachtigen bij de PDC. Hij verloor in de finale van dag twee van de Qualifying School van Ian Walters met 6-1. Max krijgt wel negen punten voor de  ranking. Als hij dit weekend nog een paar punten erbij krijgt lijkt is hij alsnog zeker van een tourkaart. 

Twee darters die aan het WK meededen hebben zich wel weten te verzekeren van een tourkaart. Jani Haavisto won met 6-4 van Colin Fowler en daarmee verzekerde de Fin dat hij de komende twee jaar alle toernooien kan spelen bij de PDC. Haavisto verloor op het WK dit jaar in de eerste ronde van Gary Anderson. De Noord-Ier Daryl Gurney haalde dit jaar de tweede ronde op het WK en won in zijn finale met 6-2 van Paul Amos. 

De vierde tourkaart ging naar Louis Blundell. Een 34-jarige kroeghouder uit Engeland die wel eens een toernooitje meespeelt bij de PDC maar geen grote resultaten heeft neergezet. Hij won zijn finale met 6-5 van David Pallet. Naast Max konden de overige Nederlanders en Belgen vandaag geen potten breken. Ze waren allemaal na de tweede ronde uitgeschakeld.

Zaterdag en zondag zijn er nog twee toernooien. De vier besten van die dagen zullen ook een tourkaart krijgen. Daarnaast zal de top negen van de ranking over vier dagen ook een tourkaart krijgen.