Hoesen daagt zichzelf uit bij Ajax

Wessenator

Danny Hoesen weet dat de concurrentie bij Ajax groot is. Daarom daagt hij zichzelf uit om steeds beter te worden.

Vorig seizoen speelde hij nog in de Jupiler League bij Fortuna Sittard, en dit seizoen speelde hij al Champions League. Maar Ryan Babel en Kolbeinn Sigthorsson staan te trappelen om Hoesen uit de spitspositie te werken bij de Amsterdammers.

"Frank de Boer zegt dat ik veel potentie heb, maar dat ik sterker kan worden. De komende twee maanden ben ik dus veel te vinden in het krachthonk. Het voetbal zal er even onder lijden, maar dat is logisch. Ze zijn hier echt volop met je bezig", vertelt hij aan Voetbal Magazine Limburg.

Voorlopig ziet hij zichzelf nog niet als de eerste keus. "Ik zou nog niet weten waarom de trainer Ryan Babel, Kolbeinn Sigthórsson of Christian Eriksen ernaast zou moeten zetten als zij fit zijn. Ze verdienen hun plekje. Ik moet gewoon nog beter worden. Dat is een grote uitdaging, maar wel een mooie."

Die uitdaging moet hij wel zelf aangaan, vindt Hoesen. "De mensen hier doen er alles aan om je op het gemak te laten voelen. Uiteindelijk moet je het natuurlijk laten zien op het veld. Iedereen kan wel je handje vasthouden. Maar daar heb je niks aan."