'Bruyneel gaat meewerken aan onderzoek'

Niels (DerMeister)

Johan Bruyneel gaat meewerken met een onderzoek van de Belgische wielerbond KBWB. Dat zegt bondsprocureur Jaak Fransen vrijdag in de krant Het Laatste Nieuws. De bond wil de voormalige ploegleider van onder meer US Postal verhoren, omdat de Amerikaanse antidopingwaakhond Usada Bruyneel beschuldigt van het verstrekken van doping aan renners.

Omdat de Belg veelal in het buitenland zit, kwam het aanvankelijk niet tot een gesprek. "We namen enkele dagen geleden opnieuw contact op. We planden een ontmoeting in de nabije toekomst en we moeten dus nog even afwachten of hij daadwerkelijk tot bekentenissen zal overgaan", stelt Fransen.

De wielerbond was drie jaar geleden al een onderzoek begonnen naar Bruyneel, na beschuldigingen van de op doping betrapte Floyd Landis. Daar kwam toen echter niets uit. Bovendien ontkende Bruyneel iets met de zaak-Landis te maken te hebben.

Lance Armstrong bekende donderdagnacht bij Oprah Winfrey doping te hebben gebruikt. Bruyneel leidde de Amerikaan als ploegleider naar zijn zeven tourzeges. De Belg werd in oktober na publicatie van het beruchte Usada-rapport ontslagen als ploegleider van Radioshack-Nissan.


?Bruyneel gaat meewerken aan onderzoek? (Foto: Novum)