[Upd] Stroomstoring treft Medisch Centrum Alkmaar

Redactie

Het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) is vrijdagmiddag getroffen door een stroomstoring. Ook het noodaggregaat werkt niet. Dat heeft de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord bekendgemaakt.

De storing ontstond door een explosie in een transformatorhuisje. "Het ziekenhuis zit zonder stroom", aldus de veiligheidsregio. Volgens een woordvoerder is niet duidelijk wat voor gevolgen de storing heeft voor de afdeling intensieve zorg. De spoedeisende hulp ondervindt geen hinder, zei hij. "We proberen nu zo snel mogelijk de vitale onderdelen in het ziekenhuis weer van stroom te voorzien."

Of er een ontruiming plaatsvindt, is nog niet duidelijk.

Update 16.59 uur
Inmiddels is gebleken dat de stroomstoring veroorzaakt werd door een explosie in een transformatorhuisje. Het ziekenhuis heeft in totaal ongeveer een uur zonder stroom gezeten. Volgens een woordvoerder lag alles plat tijdens de storing, ook de operatiekamers. Het is niet bekend of er op het moment van de storing mensen op de operatietafel lagen. Op de intensive care afdeling namen accu's het over en dat heeft volgens de woordvoerder goed gewerkt. Er zijn geen mensen naar andere ziekenhuizen overgebracht.

Stroomstoring treft Medisch Centrum Alkmaar

Stroomstoring treft Medisch Centrum Alkmaar (Foto: ANP)