[Dakar] Lopez wint, Verhoeven achtste

Laptop.

Francisco Lopez heeft de derde etappe van de Dakar Rally bij de motoren op zijn naam geschreven. De Chileen had in de 243 kilometer lange proef van Pisco naar Nazca een voorsprong van 1.08 minuten op de Portugees Paulo Goncalves. Frans Verhoeven was op ruim zeven minuten met een achtste plaats de beste Nederlander. Henk Knuiman verloor bijna 20 minuten.

In het klassement leidt Cyril Després met een voorsprong van bijna drie minuten op Lopez. De Noor Pal Anders Ullevalseter staat derde op vijf minuten van de leider. David Casteu, de leider van gisteren, verloor vandaag twaalf minuten en zakte naar de vijfde plaats in het klassement. Beste Nederlander is Verhoeven die zevende op acht minuten achter Després staat. Knuiman is de nummer 27 op 25 minuten van de Fransman.

Bij de quads verstevigde de Argentijn Marcos Patronelli zijn leidende positie door de etappe met een kwartier voorsprong op de nummer twee Rafal Sonik af te sluiten. De enige overgebleven Nederlander, Kees Koolen, werd zestiende op 49 minuten van Patronelli. De Argentijn leidt in het klassement met een voorsprong van 21 minuten op zijn naaste belager Sebastian Husseini uit de Verenigde Arabische Emiraten. Koolen staat dertiende op ruim een uur en twintig minuten achter de leider.