Elizabeth Olsen genomineerd voor talenten-Bafta

René (MrManiak)

Elizabeth Olsen maakt kans op de Bafta voor veelbelovend talent. De Amerikaanse actrice is genomineerd naast de Britse Andrea Riseborough, bekend van W.E., The Dark Knight Rises-actrice Juno Temple, de Indiase Life of Pi-acteur Suraj Sharma en de Zweedse Alicia Vikander, die dit jaar doorbrak met haar rol in A Royal Affair.

Tot en met 8 februari kunnen Britten online stemmen op hun favoriet. Vorig jaar was er nog kritiek op de talentenprijs van de Bafta's omdat alleen mannelijke acteurs waren genomineerd. Toen ging de prijs naar de Britse acteur Adam Deacon. Eerdere winnaars waren James McAvoy, Shia LaBeouf, Tom Hardy en Kristen Stewart.

Olsen, de 23-jarige zus van de beroemde Olsen-tweeling Mary-Kate en Ashley, was in 2011 te zien in de beklemmende thriller Martha Macy May Marlene en had vorig jaar rollen in het drama Red Lights naast Robert De Niro en de komedie Liberal Arts van How I Met Your Mother-acteur Josh Radnor.

De winnaar van de EE Rising Star Award wordt bekendgemaakt tijdens de Bafta-uitreiking van de British Academy of Film and Television Arts op 10 februari.