Dortmund verlengt contracten Subotic en Bender

Niels (DerMeister)

Borussia Dortmund heeft de contracten van Neven Subotic en Sven Bender opengebroken. De Duitse titelhouder verlengde de verbintenis van Subotic met twee jaar tot de zomer van 2016. Bender lag al tot die tijd vast, maar kreeg er een seizoen bij tot medio 2017. Dat maakte Dortmund zondag bekend.

Succescoach Jürgen Klopp is content met het langer vastleggen van zijn twee spelers. "Ik ben erg blij dat ook deze jongens op de ingeslagen weg verder willen gaan." Eerder verlengden ook Mario Götze, Mats Hummels, Jakub Blaszczykowski, Mitch Langerak en Lukasz Piszczek hun contracten al voor langere tijd.

Servisch international Subotic is al jaren een vaste waarde in de defensie van Dortmund. Hij startte dit seizoen vijftien van de zeventien competitieduels in de basis. De 24-jarige Subotic kwam in de zomer van 2008 over van FSV Mainz 05 en speelde sindsdien 138 competitieduels.

De een jaar jongere Bender wordt met regelmaat opgesteld, maar heeft nog geen vaste plaats. Dit seizoen mocht hij in de Bundesliga zevenmaal vanaf het vertrek starten en was hij een keer invaller.

De drievoudig Duits international was half november eveneens invaller in de oefeninterland tegen Nederland. Bender, wiens tweelingbroer Lars bij Bayer Leverkusen speelt, dient sinds de zomer van 2009 de huidige nummer drie van Duitsland.