[PDC WK] Van der Voort simpel door

Niels (DerMeister)

Vincent van der Voort heeft vanavond als derde Nederlander de tweede ronde bereikt van het PDC World Darts Championship. Onze landgenoot moest in het begin van de partij even warmdraaien tegen Stuart Kellett, maar raakte in de derde set echt op stoom. De Nederlander won met 3-0.

Van der Voort wist zijn opponent in de eerste leg direct te breaken. Onze landgenoot leek vervolgens simpel de tweede leg naar zich toe te trekken, maar hij miste flink wat dubbels. Kellett profiteerde, brak de Nederlander en kwam daardoor terug tot 1-1 in legs. Van der Voort herpakte zich echter weer in de derde lag en wist Kellett opnieuw terug te breaken. Fast Vinnie wist ditmaal wel zijn eigen leg te behouden en kwam daardoor op 1-0 in sets.

Kellett liet in de tweede set zien dat hij nog niet verslagen was. De Engelsman wist Van der Voort in de eerste leg direct te breaken. Onze landgenoot brak echter meteen weer terug en zodoende bleven de breaks heen en weer gaan. De derde leg wist Van der Voort ditmaal wel te behouden en kwam daardoor op 2-1 in legs. Kellett kwam op 2-2 in legs en leek zelfs de set te winnen, maar hij faalde op dubbel-18. Van der Voort wist de dubbels wel te vinden en kwam daardoor op 2-0 in sets.

De fastest player in the world, zoals Van der Voort in Engeland wordt genoemd, wist in de derde set zijn Engelse opponent direct weer te breaken en kwam daarmee dichtbij de tweede ronde. Ook zijn 'eigen' tweede leg ging naar Van der Voort, die steeds beter begon te gooien, en daardoor had hij nog één leg nodig om de tweede ronde te bereiken.  Kellett wist zijn eigen leg echter te behouden en kwam terug tot 2-1 in legs. Van der Voort rondde het karwei echter in de vierde leg alsnog af en won daardoor de partij met 3-0 in sets.