Whams Last Christmas is grootste kersthit

Redactie

Last Christmas van Wham! is de grootste kersthit aller tijden. Top 40 liet dit jaar voor het eerst een kerstlijst samenstellen op basis van verkoopcijfers, downloads en airplay in de decembermaanden van de afgelopen drie jaar.

Wham! bleef geduchte concurrenten als Chris Rea en Band Aid voor. Driving Home for Christmas kwam niet verder dan de tweede plek, Do They Know It's Christmas? eindigde op de derde positie. Ook ex-Beatles Paul McCartney en John Lennon haalden de top vijf. McCartneys Wonderful Christmas Time staat op vier, Happy X-mas van Lennon op vijf.

Hoewel Last Christmas de grootste kersthit is, haalde het nummer nooit de toppositie in de Nederlandse hitlijsten. In de Top 40 kwam Wham! niet verder dan de tweede plek. Driving Home for Christmas was zelfs helemaal nooit terug te vinden in de hitlijst.

Met Kerst Ben Ik Alleen is het eerste Nederlandse nummer dat in de kerstlijst van Top 40 voor komt. André Hazes staat met het nummer op de negentiende plek. In totaal haalden negen Nederlandse producties de lijst.

En nu zit hij geheid de hele dag in je kop...