[DFB Pokal] Dortmund haalt uit

Peterselieman

Borussia Dortmund is overtuigend tot de laatste acht van het Duitse bekertoernooi doorgedrongen. De bekerhouder was in eigen huis met 5-1 te sterk voor Hannover 96. Mario Götze was met drie goals de man van de wedstrijd. Ook Jakub Blaszczykowski en Robert Lewandowski scoorden voor Borussia. Mame Diouf maakte bij 3-0 de tegentreffer van Hannover.

VfB Stuttgart was de laatste ploeg die zich voor de kwartfinale plaatste. De Zuid-Duitsers wonnen met 2-1 van FC Köln. Via Christian Gentner en Vedad Ibisevic kwam Stuttgart thuis al in de eerste helft op 2-0. Tien minuten voor tijd zorgde Christian Clemens ervoor dat de slotfase toch nog spannend werd.

Inmiddels is er al geloot voor de kwartfinales van de DFB Pokal. Bayern München en Borussia Dortmund zijn aan elkaar gekoppeld. Dat bleek woensdag uit de loting. De twee ploegen stonden vorig seizoen nog in de eindstrijd tegenover elkaar. Toen won Borussia Dortmund nog met 5-2 door een hattrick van Robert Lewandowski.

Bas Dost had met zijn VfL Wolfsburg een gunstige loting. De club uit de stad van Volkswagen moet op bezoek bij Kickers Offenbach uit de Tweede Bundesliga. VfL Bochum, de enige andere ploeg van het tweede niveau, moet bij VfB Stuttgart langs. FSV Mainz - SC Freiburg is het laatste duel.

De kwartfinales in Duitsland staan op 26 en 27 februari op het programma. De precieze speeltijden van de wedstrijden worden later vastgesteld.