[Premier League] Uitslag Man. United - Sunderland

donroyco

Manchester United heeft de thuiswedstrijd tegen Sunderland in de Premier League eenvoudig met 3-1 gewonnen. De ploeg van coach Sir Alex Ferguson behoudt daardoor een voorsprong van zes punten op naaste belager Manchester City, dat eerder zaterdag met 3-1 te sterk was voor Newcastle United.

Robin van Persie vervulde opnieuw een hoofdrol bij United. De Nederlander opende de score in de zestiende minuut en stelde Wayne Rooney een halfuur voor tijd in staat om voor de 3-0 aan te leggen. Tom Cleverley had kort na de goal van Van Persie via een combinatie met Michael Carrick de score verdubbeld.

Nemanja Vidic maakte voor het eerst sinds september weer zijn opwachting bij United. De Servische verdediger kon niet voorkomen dat Sunderland in de 72e minuut nog iets terugdeed via Fraizer Campbell.

Liverpool liep voor eigen publiek tegen een 3-1 nederlaag aan tegen Aston Villa. De Belg Christian Benteke was de grote man bij de bezoekers met twee treffers. Tussendoor vond ook Andreas Weimann het net. Steven Gerrard redde drie minuten voor tijd de eer van de thuisploeg, waar Luis Suárez de hele wedstrijd meespeelde.

Liverpool blijft door het verlies steken op de elfde plaats, terwijl Aston Villa naar de veertiende plaats klimt. Oud-AZ-speler Brett Holman had een basisplaats bij de Villans, Karim el Ahmadi viel kort voor tijd in.

Martin Jol ging met Fulham met 2-1 onderuit bij Queens Park Rangers, dat daarmee eindelijk de eerste overwinning boekte. John Heitinga bleef op de bank tijdens het 1-1 gelijkspel van Everton tegen Stoke City. Wigan Athletic slaagde er met Ronnie Stam in de basis niet in om punten mee te nemen bij Norwich City: 2-1.


Van Persie belangrijk bij zege United (Foto: Novum)