Ruiter: "Kijk terug op een prima half jaar"

donroyco

Robbin Ruiter verruilde afgelopen zomer FC Volendam voor FC Utrecht. De keeper toonde zich op één blunder na een betrouwbare goalie. Ruiter is dan ook tevreden. De doelman herstelde zich tegen Heracles Almelo goed van een blunder tegen N.E.C. Nijmegen en een mindere wedstrijd tegen AZ.

"Misschien klink ik heel nuchter, maar er was weinig om te verwerken. Mensen spraken zelfs al over een dipje. Dat vond ik veel te ver gezocht", zei Ruiter tegen Voetbal International. "Tegen N.E.C. maak ik geen keepersfout, dat is gewoon een blooper. Verder speel ik gewoon een prima wedstrijd."

"Een week later keepte ik tegen AZ geen lekkere wedstrijd. Iedereen heeft weleens een mindere pot. Mag je dan spreken van een dipje? De nadruk wordt veel gelegd op die duels. Zondag is er gewoon een nieuwe wedstrijd. Dan mag ik het opnieuw laten zien. We zijn bijna halverwege en ik kijk terug op een prima eerste seizoenshelft. FC Utrecht staat zesde en we laten zien dat er erg veel kwaliteit in dit elftal zit. Zelf had ik dan één blunder."

"Verder heb ik weinig reden tot klagen. Het aantal tegengoals (achttien, red.) is veelzeggend", aldus Ruiter, die weinig moeite heeft zich aan te passen aan de Eredivisie. "Ik ga niet zeggen dat het makkelijk is geweest. In de eerste week moest ik wel even aan zien te klampen. Het is toch een ander niveau. Maar dit is wat ik wilde. Ik wilde een stap hogerop en dat is FC Utrecht. Ik ben hier op mijn plek en kijk uit naar de tweede seizoenshelft."