[Premier League] Uitslag Newcastle - Man. City

donroyco

Manchester City heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen Manchester United. The Citizens wisten zaterdag vrij eenvoudig te winnen bij Newcastle United (1-3).

Met Tim Krul en Vurnon Anita in de basis begon Newcastle goed aan de thuiswedstrijd. The Magpies waren vorig seizoen nog de revelatie in de Premier League, maar deze jaargang staat de ploeg van Alan Pardew in de grijze middenmoot (veertiende). Met het spitsenduo Demba Ba en Papiss Cissé hoopte Newcastle op een stunt tegen City. Al vroeg in de wedstrijd lieten de bezoekers zien een maat te groot te zijn voor de strijdlustige thuisploeg.

Krul werd vaak aan het werk gezet in de eerste helft. Na tien minuten had de Oranje-international geen antwoord op een mooie aanval van City. Yaya Touré stuurde Samir Nasri de diepte in, waarna de Fransman Sergio Agüero bediende: 0-1. Kort daarna was ook aanvalspartner Carlos Tévez dichtbij een doelpunt. Na een geweldige actie van David Silva schoot de spits op de vuisten van Krul, die Newcastle even op de been hield.

De doelman moest vijf minuten voor rust toch zijn tweede tegentreffer incasseren. Javi Garcia kopte een corner binnen nadat Davide Santon bij de tweede paal stond te slapen. City liet de teugels even vieren, waardoor Newcastle nog kon terugkomen. Ba kopte kort na rust de aansluitingstreffer binnen, maar City bleef rustig en maakte zelfs een derde. Touré bekroonde zijn goede optreden door de 1-3 te maken op St. James' Park.