Guijt waarschuwt Ajax voor gemakzucht

donroyco

Willem II ontvangt zondag Ajax in eigen huis. Middenvelder Danny Guijt kijkt uit naar het duel met de regerend landskampioen, bij wie hij langs de kant een familielid tegenkomt. "Tegen Ajax spelen geeft altijd wat extra’s, dat weten we allemaal", zegt Guijt op de clubsite van Willem II.

"Een uitverkocht stadion, fantastische sfeer en een aantal van de beste spelers in Nederland op het veld. Dat motiveert mij enorm om ook wat extra’s te geven. De afgelopen drie wedstrijden, sinds het gelijkspel tegen Heracles Almelo, heeft het team de juiste knop om weten te zetten."

De 31-jarige middenvelder weet wat er nodig is voor een stunt. "Hard werken en alles geven, dan komt het resultaat vanzelf. Met die insteek willen wat ook tegen Ajax de wedstrijd ingaan. Als zij denken dat ze naar 'het kleine Willem II' komen om binnen een half uur op een mooie voorsprong te staan en de wedstrijd uit te spelen, hebben ze het mis."

Guijt komt bij Ajax zijn neef Edwin van der Sar tegen. "Toen ik hoorde van het mooie nieuws dat hij naar voren wordt geschoven als de nieuwe algemeen directeur van Ajax heb ik hem een sms'je gestuurd met de vraag of hij ons niet een puntje cadeau wil doen in de wedstrijd aankomende zondag. Ik weet het nog niet helemaal zeker, maar hij zal waarschijnlijk ook op de tribune zitten."