Boom: ''Ik ga voor winst in Parijs - Roubaix''

donroyco

Wielrenner Lars Boom wil volgend jaar graag meestrijden om de winst in de wielerklassieker Parijs - Roubaix, zo vertelde de Nederlander van Blanco Pro Cycling Team (voorheen Rabobank) aan Cyclingnews. Afgelopen seizoen stond Boom al bijna op het podium in Roubaix, maar eindigde uiteindelijk als zesde.

De Eneco Tour schreef Boom wel op zijn naam en op het WK in Valkenburg werd de oud-wereldkampioen veldrijden knap vijfde. Boom hoopt deze stijgende lijn in het nieuwe jaar door te kunnen zetten. "Ik denk dat ik veel progressie heb geboekt. Ik viel weliswaar in de Omloop het Nieuwsblad en was ziek in de Ronde van Vlaanderen, maar reed erg sterk in Roubaix waar ik bijna het podium haalde. Ik hoop dat ik mijn niveau van het tweede seizoenshelft van vorig jaar kan doortrekken", zo laat Boom weten.

Boom ziet dat hij ieder jaar iets meer kans maakt om een klassieker op zijn naam te schrijven. "Ik ben zeer gemotiveerd om jongens als Boonen en Cancellara te verslaan. Ik kom elk jaar dichter bij hun niveau. Misschien heeft dat te maken omdat ze wat ouder worden."

De rolverdeling tussen nieuweling Sep Vanmarcke en Boom is volgens laatstgenoemde duidelijk voor komend wielerseizoen. "Vanmarcke is een zeer goede renner voor ons team, maar het lijkt me duidelijk dat ik probeer Roubaix te winnen. In Vlaanderen kunnen we goed samenwerken, maar ook daar zal ik proberen voor winst te gaan. Ik ben nu een van de grote jongens in het team. Dat is Vanmarcke ook, maar hij is nieuw", zo besluit Boom.