Vlemmings: "Van verschrikkelijk niveau"

donroyco

Leon Vlemmings is allesbehalve gelukkig met zijn selectie bij Excelsior. De trainer zag zijn ploeg vrijdag onderuit gaan bij SC Cambuur. Vlemmings hekelt de wedstrijdinstelling. De Rotterdammers verloren met 3-2 en zijn terug te vinden op de zestiende plaats in de Jupiler League.

Vlemmings had geen goed woord over voor het spel van Excelsior. "Van een verschrikkelijk niveau. Dat verwijt ik mijn ploeg. Het veld was slecht door de hevige regenval, maar dat is geen excuus", zei de coach.

"Daar moet je mee om kunnen gaan", aldus Vlemmings tegen RTV Rijnmond. "Een paar situaties waren echt heel knullig, dat is niet alleen in deze wedstrijd hoor, maar ik zie vaker in wedstrijden dat wij gewoon slechte dingen doen. De overtreding van Jurgen Mattheij (veroorzaakte penalty waaruit 3-2 viel, red.) was heel dom."

"Je moet nooit zo'n sliding inzetten. Het is doodzonde dat je daardoor verliest. Wij konden echt van Cambuur winnen. Maar ja, als je zo makkelijk de doelpunten weggeeft, tja, dat heeft met volwassenheid te maken. Sommige spelers maken veel te weinig progressie. Als ik dit zo zie zal dat ook nog wel een tijdje zo blijven."