De Boer wil één versterking in winterstop

donroyco

Ajax gaat mogelijk in de winterstop de transfermarkt op. Trainer Frank de Boer laat doorschemeren dat hij voor één positie nog een aanwinst kan gebruiken. "Als we actief zijn, zal het om één positie gaan. Welke? Daar ga ik niet op in", zegt De Boer in De Telegraaf.

De komst van een extra spits lijkt een prioriteit voor de Amsterdammers. Kolbeinn Sigthórsson is al lange tijd uit de roulatie en Ryan Babel zit ook in de ziekenboeg. De Boer valt nu vooral terug op aanvaller Danny Hoesen.

Toch lijkt Hoesen geen noodoplossing. De coach van Ajax is bijzonder tevreden over de ontwikkeling van de Limburger, die het seizoen begon bij Jong Ajax en eerder nog in aanmerking kwam voor een verhuurperiode. De Boer weet dat grote aankopen niet nodig zijn omdat de organisatie goed staat bij de regerend landskampioen.

"Ik ben hier nu twee seizoenen bezig en denk dat iedereen weet wat er door mij wordt gevraagd. Dat is heel belangrijk. Daarnaast hebben we met de medische staf heel kritisch gekeken naar wat er vorig jaar misging in deze periode. Maar het is een feit dat iedereen nu vrij fit is", besluit de coach van Ajax.