Gullit: "Ik gun Ronaldo de Gouden Bal"

donroyco

Ruud Gullit hoopt dat Cristiano Ronaldo in januari in de prijzen valt. De voormalig topvoetballer vindt dat het tijd wordt dat Ronaldo Lionel Messi aftroeft bij een verkiezing. Ronaldo won de Gouden Bal in 2008, maar werd daarna drie keer op rij tweede achter Messi.

"Toevallig ben ik de presentator van dienst die avond, maar mijn stem telt niet. Ik gun het Ronaldo omdat hij een fenomeen is als voetballer", zegt Gullit in De Telegraaf. "Een speler die alle facetten bovenmatig goed beheerst."

"Hij is groot en sterk, een bijna complete voetballer, die goed kan koppen, dribbelen, snelheid bezit, een dodelijke vrije trap en penalty heeft, uit alle hoeken en standen goals maakt en tevens tactisch sterk is. Samen met Messi is Ronaldo een fenomeen op wie je allerlei superlatieven kan loslaten."

"Alleen heeft Messi vaak het voordeel dat hij prijzen wint met Barcelona. Ronaldo komt tot dusver altijd op de tweede plaats terwijl hij met zijn kwaliteiten die eerste plaats net zo goed verdient. Nu moet Ronaldo bij een dergelijke verkiezing van de FIFA, en in de zomer bij de UEFA voor beste speler van de Champions League, komen opdraven om vervolgens te worden afgeserveerd. Daar heb ik een groot probleem mee."

"Zo'n speler verdient een dergelijke behandeling niet. Hij is één van de genomineerden en wordt vervolgens als verliezer neergezet. Zo'n vernedering verdient Ronaldo niet. Messi en Iniesta trouwens evenmin", aldus Gullit.