[WB] Boer: "Mijn eigen weg uitgestippeld"

Boris (borisz)

Margot Boer is tevreden over de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in het Chinese Harbin Op de 500 meter werd ze vijfde en ze pakte brons op de  kilometer.

"Voor mij technisch was deze 1000 wel weer goed. Ik ben erg blij met de race, er zit een stijgende lijn in", vertelde de rijdster van Team Liga tegenover de camera van de NOS. "In trainingen gaat het steeds beter, in de wedstrijden ook. Dat kan je nu wel zien."

Ondanks een lagere klassering op de 500 meter vond Boer dat die race beter ging dan de 1000 meter. "Ik kom goed in de buurt van de derde plek. De eerste twee kan ik nog niet pakken. Vorige week in Nagano was ik nog wat zenuwachtig, nu pak ik meer mijn rust. Mentaal gaat het nu goed."

De race was behoorlijk gedevalueerd, de top vijf van het wereldbekerklassement niet aan de start verschenen. Heather Richardson, Lotte van Beek, Christine Nesbitt, Marrit Leenstra en Brittany Bowe kozen ervoor om zich voor te bereiden op het tweede deel van het seizoen.

"Als de andere meiden erbij waren geweest was ik misschien niet derde geworden. Maar dat maakt nu niet uit. Dit is voor mij goed met het oog op het NK sprint. Ik ben hier wel en heb mijn eigen weg uitgestippeld richting het NK Sprint", aldus Boer