FOK! wat een weer...Gewoon Nederlands weer

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! De gladheid hield gisteren in het noorden van het land wat langer aan dan verwacht en dit komt omdat koude lucht zich dieper landinwaarts zich minder makkelijk laat verdrijven dan langs de kust. Vervolgens kan dit dus soms voor verrassingen zorgen. In de middag waren de problemen weer voorbij en schakelden we over naar een vrij eentonig weertype wat we de komende dagen zullen vasthouden.

Een actieve regenzone trok van zuidwest naar noordoost over het land en leverde op de meeste plaatsen bijna 10 millimeter regen op. Daarna kwamen er vooral in het noordwesten nog een aantal buien voor en hier daar kwam daarbij ook onweer voor. Vandaag schijnt af en toe de zon, maar komt er hier en daar ook een bui voor. Eigenlijk is het lekker weer om een flinke wandeling te gaan maken. Ook morgen zullen we het zeker niet droog houden, maar zowel vandaag als morgen is het met 7 tot 9 graden beslist niet koud. De komende dagen zal er weinig aan dit weerbeeld gaan veranderen.

De kerst komt stilletjes aan dichterbij dus vragen veel mensen zich af of er een 'Witte Kerst' gaat komen. Zoals het er nu naar uitziet ben ik bang dat dat er helaas niet in gaat zitten. Alles wijst erop dat het huidige zachte en wisselvallige weer zich nog lange tijd gaat handhaven. Het is nog vroeg, maar de modellen zijn zo eensgezind dat we er nu toch echt voor moeten gaan vrezen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

GladVoor een ijsvloer was het helaas niet koud genoeg en zo zag ook KlapMongeaul. Schattige eendjes.