[JL] Sparta brengt MVV eerste nederlaag toe

Peterselieman

Koploper MVV heeft maandag de eerste nederlaag van dit seizoen in de Eerste Divisie geleden. In Maastricht ging Sparta Rotterdam er met de punten van door: 1-0. Sandro Calabro benutte in de eerste helft een strafschop. MVV heeft nog altijd een voorsprong van vier punten op Helmond Sport. Sparta klimt met 21 punten naar de vierde positie.

In de eerste helft kwam Sparta een aantal keren goed voor het Maastrichtse doel. Halverwege dat eerste bedrijf werd Calabro vastgehouden door Kjell Knops en scheidsrechter Dennis Higler legde de bal op de stip. Calabro spotte met de ongeschreven voetbalwetten en legde zelf aan: 1-0.

Na rust zette koploper MVV aan, maar ondanks goede kansen wilde de bal er niet in. Malcolm Esajas had te veel tijd nodig en Danny Schreurs werkte de bal over. Drie minuten voor tijd plofte de bal voor de voeten van Mark Veldmate, maar hij zag zijn schot gestopt door Sparta-doelman Nico Pellatz.

In de blessuretijd besliste Sparta het duel bijna. Een aanvalsgolf leverde echter een krachteloos hakje af en even later een schot van Jens van Son op de lat op.