Man opent vuur op kantoor Turkse premier

Redactie

Een man die maandag drie losse flodders loste op het kantoor van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is door de politie aangehouden. Erdogan zat in zijn kantoor de ministerraad voor toen de man even voorbij de bezoekersingang een controlepost onder vuur nam, berichtte staatspersbureau Anadolu.

De man werd snel overmeesterd, afgevoerd en verhoord. Hoe het hem is gelukt het zwaarbewaakte complex met een vuurwapen op zak binnen te dringen is nog onduidelijk.

Turkije maakt een golf van aanvallen van Koerdische rebellen door en worstelt met de burgeroorlog in buurland Syrië. Maar de ingerekende schutter had geen politieke beweegredenen, meldde Anadolu op gezag van anonieme bronnen op het kantoor van de premier.

Het zou gaan om de 34-jarige Nuri Baskapan, die naar eigen zeggen regeringsfunctionarissen herhaaldelijk had aangeschreven over zijn 'persoonlijke problemen'. Baskapan wilde de hulp inroepen van de regering om een ontslagvergoeding af te dwingen van de gemeente die hem op straat heeft gezet, berichtte persbureau Dogan. Om aandacht te vragen voor zijn leed zou hij al eerder hebben geprobeerd 'vergelijkbare daden' te plegen.