Frijns weigerde opleidingsprogramma Red Bull

Peterselieman

Robin Frijns heeft naar eigen zeggen tot tweemaal toe een opleidingsplaats bij Red Bull geweigerd. De Nederlandse coureur maakte afgelopen jaren furore door drie kampioenschappen op rij te winnen, iets wat hem voor deze week tests bij Sauber en Red Bull Racing opleverde.

Het opleidingsprogramma bij laatstgenoemde team ziet de 21-jarige Frijns niet zitten. "Ik heb al twee keer nee gezegd tegen Red Bull. Ik weet dat ze daar spelletjes spelen. Je mag niets zelf beslissen en als je niet doet wat zij willen, lig je eruit. Ze behandelen je als een hond. Ik heb in mijn carrière altijd mijn eigen keuzes gemaakt en dat wil ik blijven doen. Ik heb mensen nodig om me heen op wie ik kan vertrouwen en waar ik me goed bij voel. Daarom is Red Bull niks voor mij, ook al heb ik meer gewonnen dan Sebastian Vettel voordat hij in de Formule 1 naam maakte."

Frijns hoopt dat hij uiteindelijk zonder sponsoring de Formule 1 weet te bereiken. Hij hoopt deze week tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi zoveel indruk te maken dat hij bij een team volgend jaar als testcoureur aan de slag kan. Dit moet gaan leiden tot een racestoeltje.